utorok 14. apríla 2015

Niečo z mojej bláznivéj hlavy....



Krásnych devätnásť a celý život pred sebou. Maturita a veľké plány do budúcna. Presne také mala aj Paťa.
Prihlášky na výšku poslala a maturita jej vyšla na výbornú. Celé štyri roky si udržiavala svoj priemer, aby nemala problémy s prijatím na právnickú fakultu. Prijímačky zvládla ľavou zadnou, už len čakala, kedy jej poštárka donesie obálku z výsledným verdiktom, aby sa mohla chystať na to, ako vyletí z hniezda.
Paťa nemala ľahké detstvo. Otec pijan a lenivá matka, pre ktorú nebola nič viac ako slúžka. To bol jeden z hlavných dôvodov, prečo zutekať preč.
Čo ak však očakávaný nápis „Prijatá“ sa na papieri nenachádza? Aký je plán B? Vie, že ostať doma už viacej nemôže.
Už nemá čo stratiť. Radšej bude robiť slúžku za plat než zadarmo. Zbalí si veci, vyprázdni sporiaci účet, na ktorý si odkladala na výšku a zabookovala si najbližší let do Ameriky.
Lúčenie bolo pre ňu ľahké. Nemala totiž nikoho, za kým by jej bolo smutno. Žiadnych priateľov, lásku či rodinu. Kvôli svojej svojskosti sa jej každý vyhýbal skôr, ako ju mal šancu spoznať.
Na najbližšie letisko sa dostala presne v čas, aby prešla letiskovou kontrolou a nasadla do lietadla. Zapla si pásy a sledovala ako sa Slovensko čoraz viac zmenšuje a vzďaľuje až nakoniec žiadne nie je.
Po vystúpení z lietadla si uvedomila akú hlúposť urobila. Dostala sa do mesta, kde nikoho nepozná, nevie ako funguje systém. Nemala žiadne ubytovanie, prácu a dokonca si nevedela ani zavolať taxík. Čo bude jej prvý krok a kam bude viesť? Mala pocit, že samotný New York je veľký ako celé Slovensko.
Jej prvou úlohou bude nájsť si ubytovanie, neskôr prácu. Sama si uvedomovala, že to sú práve teraz vysoké ciele ako Empire State Building.
V novinovom stánku si kúpila dennú tlač, kde by mohla nájsť ponuku bytov na prenájom. Bolo jej jedno, koľko izbový ten byť bude. Hlavne aby sa v ňom dalo bývať a nespať hneď prvú noc pod mostom.
Sadla si na najbližšiu lavičku, otvorila dvojstránku s inzerátmi. Našla podnájom za rozumnú cenu. Zavolala na číslo uvedené nižšie. Dohodli sa na stretnutí o tri hodiny. Presne toľko jej trvalo nájsť a dohodnúť si prácu v cukrárni neďaleko jej prenájmu, ktorý sa nakoniec stal aj jej domovom.
 Z dní strávených v New Yorku sa stali z mesiace a z mesiacov roky. Z Pati za sedem rokov okrem krásnej ženy vyrástla aj majiteľka svojej vlastnej prekvitajúcej cukrárne usporiadavajúcej eventy.
Už nemusí bývať v podnájme. Teraz má svoj vlastný apartmán. Priamo na Manhattane.  


Čo je toto zač?  Je to len pokus o prenos mojich zbehlých myšlienok na niečo, čo by mohlo dávať zmysel. A dáva? To môžete posúdiť vy ;) 
P. S. pracovný názov je niečo ako Dievča z cukrárne/ Sladké dievča/ Americký sen :D 
Nesmej sa! Vidím to! :D

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára